Het “Opvanghuis LGBT+ Brussel” maakt onderdeel uit van een voortdurende strijd en sensibilisering tegen de LGBT-fobie die, ondanks grote maatschappelijke verbeteringen, blijft bestaan.

Net als de organisatie “Le Refuge” in Frankrijk, biedt “Opvanghuis Brussel” tijdelijke accommodatie aan jonge LGBT + mensen die alleen achterblijven nadat ze zijn verbannen of voor hun familie zijn gevlucht vanwege hun seksuele geaardheid of hun geslachtsuitdrukking. We richten ons met name op jongeren tussen 18 en 25 jaar in het Brussels Gewest.

Naast tijdelijke huisvesting bieden we gepersonaliseerde follow-up voor elk van onze jongeren op verschillende gebieden: fysieke en psychologische gezondheid, sociale bijstand, juridische en administratieve ondersteuning, hulp bij het zoeken naar werk, hulp bij het vinden van een woning, activiteiten op sport en sociaal-cultureel vlak in het bijzonder.

Wij dragen onze boodschap uit op verschillende politieke en institutionele niveaus: gemeenten, regio’s, gemeenschappen, federale staat en Europese Unie.