copy-of-copy-of-untitled-7
© Sketchify via Canva.com

Het Opvanghuis Brussel

Het Opvanghuis Brussel is een noodopvang- en ondersteuningsstructuur voor LGBTQIA+ personen tussen 18 en 25 jaar die uitgesloten worden omwille van hun seksuele geaardheid en/of genderidentiteit.

De noodopvang in Het Opvanghuis duurt maximaal drie maanden. In die periode bieden wij multidimensionale steun, waaronder administratieve, juridische en sociale bijstand; toegang tot lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg; organisatie van sociaal-culturele activiteiten; hulp bij het vinden van huisvesting; en hulp bij het vinden van een baan, opleiding of bijscholing.

U BENT OP ZOEK NAAR HULP

Of u nu hulp nodig hebt of een vraag hebt, wij staan tot uw beschikking.

le-refuge-accueil-2
© Sketchify via Canva.com

U zoekt om te helpen

De behoeften van de jongeren die wij opvangen zijn talrijk.
Help ons om de vereniging in leven te houden.

le-refuge-accueil-3
© Sketchify via Canva.com

Vrijwilliger worden

Het Opvanghuis Brussel bestaat uit een twintigtal vrijwilligers van alle leeftijden en achtergronden. Wat hebben ze gemeen? De wens om discriminatie en uitsluiting van jonge LGBTQI+ mensen te bestrijden.

Op de agenda: organisatie van sociaal-culturele activiteiten, beheer van de Opvanghuis shop, organisatie van publieke evenementen, deelname aan bewustmakingsactiviteiten, en nog veel meer.

Heb je tijd om te investeren en wil je een verschil maken? Stuur ons je sollicitatie om ons team van vrijwilligers te vervoegen!

illustration-refuge-2
© Sketchify via Canva.com

Sinds de opening in mei 2018

1

Jongeren in huisvesting

2

Begeleide jongeren

3

Verwerkte aanvragen

rainbow-banner2-621_437px

PROJECT RAINBOW

Het Opvanghuis Brussel is een van de 5 partners van het Europese project RainboWelcome, dat de opvangvoorwaarden voor LGBTQIA+ asielzoekers en vluchtelingen in Europa wil verbeteren.