Vrijwilligersprofiel: Je deelt de waarden die ons project uitdraagt en je wilt er een beetje van jezelf aan geven.

Vrijwilliger worden is deel uitmaken van een team van vrijwilligers die hun tijd en hun persoon willen inzetten voor de uitvoering van de verschillende missies waar onze actie op is gebaseerd. In het algemeen begeleiden vrijwilligers de jongeren van Het Opvanghuis Brussel tijdens hun verblijf bij ons, tot ze in staat zijn om zelfstandig op te stijgen.

Ben je bang dat je geen tijd hebt?

Het hangt allemaal af van uw inzet! Sommige vrijwilligers kiezen ervoor om elke week mee te doen, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om op een ad-hoc basis deel te nemen. De enige tijdsdruk: elke tweede donderdag van de maand organiseren we een vergadering om de balans op te maken, de komende evenementen te bespreken, nieuwe projecten voor te stellen en de nieuwe mensen te leren kennen. Het is ook een ideale gelegenheid om de banden van het team te versterken!

Twijfelt u aan wat u de Vluchteling zou kunnen brengen?

De mogelijkheden zijn talrijk en gevarieerd! U kunt een van uw specialiteiten of passies ten dienste stellen van jongeren (psychologische ondersteuning, sociale of juridische bijstand, kook- of taalcursussen, artistieke of recreatieve activiteiten, sportcoaching, …) of gewoonweg voldoen aan de specifieke behoeften van de vereniging, naargelang de behoeften van jongeren, toekomstige evenementen of lopende projecten. De eenvoudige aanwezigheid van vrijwilligers helpt jongeren zich omringd en gesteund te voelen. Uw bijdrage zal dus de rijkdom van de vereniging vormen!

Voor meer informatie of om vrijwilliger te worden, neem contact op met de vrijwilligerscoördinatrice.