Ik ben niet tussen 18 en 25 jaar oud, kan ik accommodatie aanvragen?

Onze doelgroep is specifiek 18-25 jarigen. Maar je kunt natuurlijk altijd om hulp vragen als je jonger / ouder bent dan deze leeftijdsgroep. We zullen de situatie van elke persoon van geval tot geval bekijken.

Ik kom niet uit Brussel, kan ik een accommodatie aanvragen?

Ja, je kunt accommodatie aanvragen.

Ik ben een asielzoeker, kan ik accommodatie aanvragen?

Ja, je kunt accommodatie aanvragen … maar een grondige analyse van je situatie is nodig om ervoor te zorgen dat jouw geval in aanmerking komt voor toetreding tot het Opvanghuis Brussel.

Ik ben geen LGBT, kan ik accommodatie aanvragen?

Nee, onze organisatie behandelt voornamelijk LGBT-jongeren die zijn uitgesloten.

Hoe lang kunnen tijdelijke verblijven in het LGBT-opvanghuis in Brussel duren?

Dit hangt af van de ene persoon tot de andere. Voor sommigen kunnen enkele dagen voldoende zijn vooraleer ze naar huis terugkeren na een familiebemiddeling. Voor anderen kan het langer duren. Van een paar maanden tot een jaar.

Welke rol spelen vrijwilligers in het Opvanghuis?

Vrijwilligers nemen deel aan de activiteiten van het Opvanghuis Brussel. Zowel bij interne activiteiten als externe (bv. tijdens de Pride). Ze bieden
hulp bij het huiselijk werk en de organisatie van verschillende uitstapjes (bioscoop, stadstour) en ook hulp aan het algemene management van het Opvanghuis Brussel…. Het hangt allemaal af van de tijd en motivatie die elke vrijwilliger kan bieden aan de opvang. We vragen ze nooit meer dan wat ze zelf willen bijdragen.